De ce este important să fii atent la aceste două aspecte atât de importante atunci când ai de-a face cu un agent imobiliar? Deoarece atunci când un agent imobiliar lucrează după o conduită profesională ghidată de un Cod de Etică, respectă nişte principii specifice breslei de profesionişti din care face parte iar pentru tine aceasta înseamnă siguranţa de a fi pe mâini bune.
Iata câteva dintre principiile din Codul de Etică al REALTOR®-ilor, pe care am ales să le respectăm în practica noastră profesională.1. Principiul loialităţii totale faţă de client
Atunci când alegi un agent imobiliar REALTOR® să îţi apere interesele imobiliare, poţi fi sigur că vei avea parte de un reprezentant onorabil, de o înaltă conduită etică şi profesională, care este de partea ta 100 la sută.
2. Principiul colaborării cu toţi competitorii
Atunci când alegi un agent imobiliar REALTOR® să lupte pentru interesele tale imobiliare, poţi fi sigur că proprietatea ta va fi expusă în toate mediile şi va ajunge la toţi potenţialii clienţi, deoarece acesta colaborează cu toţi colegii competitori din piaţă.
3. Principiul respectului faţă de adevăr
Atunci când alegi un agent imobiliar REALTOR® să lupte pentru interesele tale imobiliare, poţi fi sigur că nu va distorsiona în niciun fel informaţiile privitoare la proprietatea ta, nu se va ascunde după indicii îndepărtate, va fi cât se poate de transparent şi corect în informaţiile pe care le transmite.
4. Principiul punerii interesului clientului mai presus de al agentului
Atunci când alegi un agent imobiliar REALTOR® să lupte pentru interesele tale imobiliare, poţi fi sigur că ai de partea ta un profesionist de o înaltă integritate morală, care nu va pune niciodată interesul lui personal mai presus de interesul tău, al clientului lui. Nici nu va încerca să te aducă la soluţii de compromis, ci va lupta mereu în favoarea intereselor tale.
5. Principiul neamestecului în relaţiile de business ale altor colegi cu clienţii lor
Atunci când alegi un agent imobiliar REALTOR® să lupte pentru interesele tale imobiliare, poţi fi sigur că acesta îşi tratează cu respect şi integritate toţi colegii competitori din piaţă.
Mai sunt şi alte reguli şi, până la urmă, considerăm că nu sunt doar atât, un set de reguli, ci nişte norme şi standarde profesionale extrem de importante pentru modul de lucru al breslei, care ne călăuzesc în activitatea noastră profesională. De altfel, toată activitatea Asociaţiei Profesionale a Agenţilor Imobiliari din România, asociaţie din care fac parte cu mândrie, este menită să militeze pentru creşterea calităţii serviciilor imobiliare oferite consumatorilor şi pentru practici corecte, lipsite de ambiguităţi şi conflicte de interese.